BARET IT ON!

BARET IT ON!

31/1/18 Door Ashana Wattimena

Oui oui, Paris

Naast de faux fur trend is er ook een andere trend die nu alleen maar groeit en groeit. Namelijk de baret. Oftewel een rond hoedje met een steeltje. Dit hoofddeksel hebben we te danken aan de Parisiennes. Een Parisienne straalt zelfvertrouwen uit, houdt van drama, is altijd goed voorbereid, houdt alles simpel en au natural. De bekendste Françaises zijn Brigitte Bardot en Jane Birkin. Bonnie van Bonnie en Clyde had standaard een baret op, zij is dus ook een grote inspiratie geweest.

BARET IT ON!
Bardot

Bérét

BARET IT ON!

Tijdens de 17e eeuw kwamen de baretten voor het eerst op de markt. Twee eeuwen later werden ze verkocht in heel Europa. Het Franse woord voor het hoofddeksel béret werd voor het eerst gebruikt in 1935.

Celebs

De baret is niet alleen bekend in Frankrijk, maar ook in Spanje, Schotland en Italië zie je ze veelvoudig voorbij komen. Het is dus niet zo dat je perse Frans moet zijn om een baret te kunnen dragen. Duh! We zien de baret bovendien vaak terug bij vele celebs. Denk aan Bella Hadid, Rihanna & Kendall Jenner.

 

BARET IT ON!

Multifunctioneel

Een baret is niet alleen chique, maar ook heel handig. Wil je je outfit opleuken? Draag een baret. Heb je een bad hair day? Draag een baret. Je haar beschermen tegen de regen? You guessed it: draag een baret!

Een baret heb je in heel veel verschillende kleuren. De zwarte en rode zijn het populairst, dit omdat je zwart en rood met veel kledingstukken kan combineren. De baret in een felle kleur echter wordt in 2018 een mega trend. Heb jij nog geen baret in je kledingkast hangen? Get on it girl!

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”large” link=”https://vousvintage.com/product-categorie/accessoires/” target=”_self” icon=”fa-angle-double-right” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]SHOP NU[/sf_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *